اخبار و مقالات

رنگ در اتاق خواب و سرویس بهداشتی
اگر تا به حال از خود پرسیدهاید که چرا در یک مکان احساس آرامش و آسودگی میکنید اما در مکان دیگری تنش را تجربه میکنید، ممکن است به دلیل رنگ اتاق باشد. رنگ در اتاق خواب و سرویس بهداشت این قدرت را دارد که به طور ناخودآگاه بر احساسات و ادراک شما تأثیر بگذارد. تئوری رنگ نشان میدهد که انتخاب دقیق طرح رنگ برای خانه شما میتواند بر سلامت روان و رفاه شما تأثیر مثبت بگذارد. در این مقاله، ویژگیهای روانشناختی فرضی هر رنگ و اتاق و سرویس خواب هایی را که برای آنها مناسبتر هستند، بررسی میکنیم، به علاوه به مزایای تئوری رنگ برای رفاه کلی شما نیز میپردازیم.

تاثیر رنگ در اتاق خواب و سرویس بهداشتی
تاثیر رنگ در اتاق خواب و سرویس بهداشتی
یک خانه باید احساس انسجام داشته باشد و در سرتاسر فضای خود جریان خوبی داشته باشد. یکی از سادهترین راهها برای ایجاد جریان از اتاقی به اتاق دیگر، استفاده از رنگ ثابت روی دیوارها و فضای اتاق است. رنگ آمیزی دیوارها و سقفها معمولا بر اساس تاثیر روانشناختی رنگها صورت میگیرد اما برخی از افراد بدون توجه به نگها گرم، خنثی و سرد شروع به رنگ آمیزی و تغییر رنگ اتاق خواب خود میپردازند. هر کدام از رنگها معنای به خصوصی دارند که مربوط به حوزه روانشناسی رنگها نیز میشود. در ادامه رنگها و تاثیر هر کدام را توضیح خواهیم داد.
چیزهایی که باید بدانید!
رنگهای روشن و گرم (قرمز، نارنجی، زرد) انرژی و شادی را تحریک میکنند در حالی که رنگهای سرد و ملایم (آبی، سبز، بنفش) تسکیندهنده و آرامبخش هستند. رنگهای روشن و گرم در اتاقهایی مانند اتاقهای غذاخوری یا آشپزخانه برای سرگرمی بهترین هستند، در حالی که رنگهای سرد در فضاهای آرامشبخش مانند اتاق خواب یا حتی حمام بهترین کاربرد را دارند.
روانشناسی رنگها (استفاده از رنگ ها برای تأثیرگذاری بر خلق و خو و رفتار شما) علم جدیدی است و شواهدی وجود دارد که به کاهش استرس، بهبود خواب و موارد دیگر کمک میکند.
- قرمز: عشق، اشتیاق، خشم
- نارنجی: هیجان، لذت، فراوانی
- زرد: شادی، ارتباط
- صورتی: عشق و لطافت، معصومیت، خوش بینی
- سبز: تعادل، آرامش، شادی
- آبی: آرامش
- بنفش: آرامش، تخیل
- قهوهای: راحتی، انعطاف پذیری، امنیت
- خاکستری: راحتی، بلوغ، آرامش
- سفید: آرامش، آسایش، امید
- سیاه: قدرت، جدیت، منفی نگری
آیا رنگ واقعا می تواند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد؟
بر اساس تئوری رنگها، رنگها میتوانند مشکلات عاطفی را تسکین دهند. همچنین به عنوان کروموتراپی یا درمان رنگ شناخته می شود، تئوری رنگ نشان می دهد که رنگ های خاص و فرکانس آنها تأثیر فیزیولوژیکی و روانی بر احساسات و رفتار شما دارند. به عنوان مثال، یک فرد استرسزا یا عصبانی ممکن است برای آرام کردن و کاهش ضربان قلب خود را در معرض رنگ آبی قرار دهد، در حالی که فرد مبتلا به افسردگی ممکن است برای افزایش انرژی به رنگهای قرمز و زرد نیاز داشته باشد.

مزایای روانشناسی رنگ اتاق
مزایای روانشناسی رنگ
رنگ یک ابزار طراحی قدرتمند است که ممکن است حس آرامش، شادی، راحتی یا درام را به اتاق های خانه شما بیفزاید. بدون صرف زمان یا صرف هزینه برای جابجایی فیزیکی دیوارها، رنگ می تواند فضای کوچک را مهم تر و یا فضای بزرگ را شخصی تر کند.
رنگهای گرم روی دیوارها میتوانند آرامش را به اتاق بدهند، در حالی که رنگهای متضاد روی دیوارهای مقابل میتوانند فضای کوچکی را بزرگتر جلوه دهند. رنگهای رنگی که انتخاب میکنید و رنگ مبلمان و لوازم اتاق خواب که انتخاب میکنید، همگی نقش مهمی در ایجاد فضای مناسب، شخصیت و استایل مناسب برای هر فضایی، مهمتر از همه، اتاق خواب شما دارند. در واقع دکوراسیون تعیین شده توسط شما اهمیت بسیار زیادی در روحیه شما دارد.
مدیریت بهتر استرس و کاهش خشم
پوشیدن یا احاطه کردن خود در رنگهایی که به شما آرامش میدهد، مقابله با استرس و مقابله با احساسات پرخاشگری را آسانتر میکند. زمانی که محیط شما باعث میشود احساس شادی، انرژی و انگیزه داشته باشید، کمتر ممکن است تحت تأثیر ناراحتیها، عوامل استرس زا یا احساسات منفی قرار بگیرید. فقط چند اکسسوری با رنگهای روشن یا رنگهای براق در سرتاسر خانه برای بالا بردن روحیه شما کافی است.
کاهش علائم اختلال عاطفی فصلی (SAD)
از طریق قرار گرفتن در معرض رنگهای روشن و شاد در طول ماههای تیره زمستان، فرد ممکن است گرما و راحتی بیشتری را در خانه خود احساس کند. این با خلق و خوی کم انرژی و افسردهای که برخی افراد در طول زمستان احساس میکنند، مبارزه میکند، زمانی که روزها کوتاهتر است و قرار گرفتن در معرض رنگهای طبیعی مانند آبی، سبز و زرد محدود است. برخی مطالعات نشان میدهند که این رنگهای روشنتر در واقع میتوانند سطح دوپامین شما را افزایش دهند.
بهبود خواب
قرار گرفتن در معرض رنگ ها می تواند به تنظیم ریتم شبانه روزی شما (ساعت داخلی بدن شما) کمک کند، به خصوص زمانی که تحت تاثیر افسردگی قرار گرفته باشد. این مزیت تا حد زیادی از طریق نورهای رنگی مورد مطالعه قرار گرفته است. قرار گرفتن در معرض نور آبی و سبز به عنوان مشکل به خواب رفتن شناخته شده است؛ زیرا این رنگ ها بیشتر در نور روز وجود دارند. با این حال، نور قرمز یا کهربایی نشان داده شده است که تولید ملاتونین را افزایش میدهد (و احتمالاً تحریک میکند) و به خواب کمک میکند.
تنظیم انرژی بهتر
رنگهای شاد و روشن میتوانند فعالیت ذهنی شما را افزایش دهند و احساس شادابی و انرژی را در شما ایجاد کنند. این به ویژه برای کسانی که با افسردگی یا کم انرژی سر و کار دارند مفید است. برعکس، قرار گرفتن در معرض رنگهای تیره میتواند به کاهش سطح انرژی شما کمک کند اگر بیش از حد تحریک شده یا عصبانی هستید.
ارتباطات و روابط بهبود یافته است
هنگامی که یک فرد با رنگهایی احاطه میشود که احساسات مثبت را القا میکند، باعث میشود که او برای معاشرت و صحبت کردن با دیگران تمایل بیشتری داشته باشد . این میتواند پیوندهای آن فرد را با عزیزانش عمیقتر کند و آنها را تشویق کند که بیرون بروند و با افراد جدید نیز ملاقات کنند. برعکس، احاطه شدن توسط رنگهای تیره یا خاموش ممکن است باعث شود فرد ارتباط برقرار نکند.
سخن نهایی
رنگ در اتاق خواب و سرویس بهداشت شما تاثیر زیادی برای آرامش و آسایش شما دارد. اگر میخواهید فضایی آرام و تنها در اتاق خواب خود ایجاد کنید، به استفاده از رنگ های سبز، آبی یا بنفش فکر کنید. برای تقویت آرامش در اتاق خواب، این رنگها را میتوان در سایههای روشنتری مانند کرم یا سفید نیز گنجاند. جالب است بدانید که برای تغییر طرح رنگ اتاق خود لزوماً نیازی به سرمایه گذاری روی رنگ ندارید. هنرهای دیواری، بالش، پتو، فرش و سایر وسایل تزئینی همه راههای عالی برای ترکیب رنگ در فضای نشیمن هستند. همچنین نور موجود در فضای اتاق تاثیر بسیار زیادی در روح و روان شما دارد.
برای تغییر رنگ یا انتخاب انواع رنگ در اتاق خواب و سرویس بهداشت بهتر است با کارشناسان مجموعه تخت طاووس تماس بگیرید و مشورتهای لازم را جهت انتخابی بهتر دریافت کنید.
سوالات متداول مقاله رنگ در اتاق خواب و سرویس بهداشت
- روانشناسی رنگها به چند دسته تقسیم میشوند؟
رنگ گرم ،رنگ سرد، رنگ خنثی از تقسیم بندی های رنگها به شمار می اید. - استفاده از روانشناسی رنگ چه مزایایی دارد؟
روانشناسی رنگها میتوانند تاثیر بسیاری در خلق و خوی شما بگذارند. برخی از این مزایا عبارت است از بهبود خواب ،کاهش استرس ،تنظیم انرژی بهتر می باشد. - رنگ در اتاق خواب و سرویس بهداشت چه تاثیری بر روی خلق و خوی شما دارد؟
یک خانه باید احساس انسجام داشته باشد و در سرتاسر فضای خود جریان خوبی داشته باشد. یکی از سادهترین راهها برای ایجاد جریان از اتاقی به اتاق دیگر، استفاده از رنگ ثابت روی دیوارها و فضای اتاق است. به عنوان مثال، رنگهای آبی، نارنجی و زرد میتوانند احساس گرسنگی را در شما ایجاد کنند، قرمز، صورتی و بنفش میتوانند باعث ایجاد احساس انرژی در شما شوند و رنگ بنفش میتواند باعث تولید آرامش بیشتر شما شود.